Tambores en Tobarra

Hola,

Hoy va de viajes.

Tambores al poder


Durante este viaje, estuvimos tocando muchas horas el tambor, pero sobre todo lo pasamos genial, y disfrutamos de buenos momentos con los amigos.

Os cuento un poco, Tobarra, ubicada en Albacete, lo más destacado es su Semana Santa, declarada declarada de Interés Turístico Nacional, en la que lo que más destaca son las 104 horas ininterrumpidas de toque del tambor, por lo que se actualmente es el lugar del mundo donde más horas se puede tocar de forma continuada.

Otra cosa curiosa que merece la pena visitar es el museo del Tambor, donde se exponen tambores de todo el mundo. Y lo más importante y creo que lo mejor es visitar la ciudad en Semana Santa y poder disfrutar de la gastronomía de la zona, de esos tambores y conocer así poder conocer mejor la ciudad in situ.

En nuestro caso, estuvimos muchas horas practicando los ritmos del tambor, y después de mucho conseguimos alguna canción chula.

Aquí podéis ver el resultado con la túnica y el pañuelo típicos de Semana Santa.

timbals al poder en tobarra

9 comentarios :

 1. Esta molt be la foto :) aixo era tot el cap de semana tocant el timbla sense parar :? vau poder dormir amb tant soroll de timbals:?

  P.D: Mola la foto del eriços i el gat de la barra de direccions :D ja ens contaras com se fica aixo del gat :P

  ResponderEliminar
 2. No et preocupis eritzon ja t'ho diré :P però no és tan i tan guay no?
  L'any q ve podries venir tu a tocar tb el timbalet val?

  ResponderEliminar
 3. Puf! si era tot el cap de setmana no se que et faria mes mal al dia següent si el cap o els braços, de totes maneres, supose que això és lo de menys, t´ho passaries en gran. Una foto molt xula.

  ResponderEliminar
 4. uy! estem escrivint al mateix temps, q divertit!

  ResponderEliminar
 5. Va estar molt bé, i al principi feien una mica de mal les mans, d'estar tota l'estona pegant-li al timbal, però al final no se sentia res.
  A més el més fort era per la nit, quan s'acabaven les processons, la gent es quedava al carrer tocant el timbal i mentre amb una mà tenien el cubata a l'altre els palets per anar fent soroll, no paraven mai.
  Com diu la tradició i així ho fan els de Tobarra i els q vénen de fora ;)
  Durant 104 hores ininterrumpides els veïns del poble, no paren de tocar els tambors. Tan sols paren el Divendres Sant quan Jesús Nazareno beneeix a milers i milers de persones (més de cinc mil).

  ResponderEliminar
 6. oh , el mes ric del poble será el fabricant de timbals XDDD

  deu ser curios de vore aixo de tot el mon tocant el timbal :) pero amb lo que m' agrada a mi dormir no se si aguantaria tot un cap de semana sentint timbals :O

  ResponderEliminar
 7. Es veu q a l'escola ténen una asignatura que és aprendre a tocar el tambor. I ja des de menuts tots els xiquets i xiquetes en saben.
  Nosaltres vam visitar el museu del tambor, i era bastant curiós. Hi havia un super mega tambor quasi tan gran com un llit :O seria per al gegant q anava amb la cistella a comprar :P
  b7s

  ResponderEliminar
 8. un tambor gegant :) aixo tinc que vore ho :P
  quina gracia aixo de que tingen en la escola la asignatura de tambor, seria com tindre una asignatura de falles a valencia o una de bous a vila-real(per cert no magraden les festes del bou pel carrer :/ pobre bou!)

  ResponderEliminar
 9. Pues ja saps, l'any que ve a Pasqua cap a Tobarra val?
  Besitus

  ResponderEliminar