La Lluna la Pruna ...

La lluna, la pruna,
vestida de dol;
el pare la crida,
la mare la vol.


Abans de l'estiu vam anar una nit a veure estrelles. Li havien regalat un telescopi :) i vam estar una estoneta allí tumbats observant aquell singular astre.

Ens vam marejar una mica, però al final vam aconseguir veure alguna coseta.

A mi el que més em va impactar va ser quan vam aconsseguir veure la lluna, els seus cràters i muntanyetes que hi havien per allà dalt, era molt espectacular. Semblava que estiguessis realment allí mateix. I a sobre, si estaves una estona mirant fixament podies veure com la lluna es movia. La veritat potser és una xorrada, però em va impacatar un munt, sempre ho has estudiat a l'escola i a l'insti però veure-ho amb els teus propis ulls crec que impacta molt més que tot el que et puguin dir. M'imagino com seria quan els savis de l'època fessin aquest descobriment. I després arriscar-se a dir que la terra donava voltes al sol, i no com tothom pensava. Bona gent aquest Ptolomeu i en Galileu. Crec que la biografía d'aquests dos a l'insti l'havia estudiat un munt, em resultava molt i molt interessant totes les cabories que feien.

Com anava dient, vam anar a veure la lluna. I el dia que vam anar era pràcticament lluna plena, així que la vam poder veure quasi tota sencereta. Però em va dir un pardalet un secret que per saber si era creixent o decreixent. És el típic truc de l'almendruc i consisteix en que quan la lluna està en forma de C, tots pensariem que és creixent, per lògica no? doncs tot el contrari, és quan és decreixent. I per tant quan veiem com una D no serà decreixent sino creixent.

Si voleu saber més cosetes sobre la lluna i altres astres aquest solet que em va fer aquesta personeta us dirà alguna coseta més que no sabieu. Gràcies pel solet i per tot MJ.


Ah! I si voleu veure de més prop la lluna entreu a la web moon.google.com. El famós maps de google ha sigut superat per aquest de la lluna. On anirem a parar.

3 comentarios :

 1. hola ani :) quin conill mes gracios, te molt de ritme :P sip va estar molt guachi vore la luna, are tenim que intentar vore altres coses com planetes i constelacions :* tambe podem tornar a vore la luna, en un dia de ixos que esta mes a prop de la terra i es veu gegant :)

  Lo de google moon esta curios, me pregunte perque sempre alunitzen al mateix lloc, deu ser el que esta millor de preu a la hora de pagar parking :P

  ResponderEliminar
 2. És que la lluna es una mentidera... Encara que hi ha un altre refrany que diu de la lluna "Panxa al ponent lluna creixent, panxa al llevant lluna minvant".
  Bon capdesetmana!

  ResponderEliminar
 3. Doncs sí, tenim que repetir-ho i intentar veure més planetes i astres. Queda pendent!
  Moltes gràcies pel refrany Tas ;)
  Fins aviat

  ResponderEliminar