La imatge Lena

Potser no tothom la coneix, però segur que els que no hagin fet l'assignatura de Tractament d'imatges sabran de qui estic parlant. Bé es tracta de la imatge de Lena, més concretament Lena Sodderberg, una Miss Playboy de novembre del 72.Info completa a: Lenapg

Tot va començar quan al 1973 un professor de la Universitat del Sud de California, USC, va escollir la imatge de Lena per a les seves investigacions perquè la considerava òptimes per als seus estudis. No sabem si serà cert o si realment era l'única imatge que tenia més a ma en aquell moment.

El que està clar és que el professor Alexander Sawchuk va donar conèixer la imatge amb les seves publicacions i recerques.

Però aquí no acaba tot. Aquesta imatge va causar polèmica ja que la revista Playboy amenaçava a tot aquell que feia ús de la imatge. No obstant això, Lena no es va assabentar de res fins que al 1988 una revista d'informàtica sueca va parlar de la celebritat de la seva cara en el camp del tractament digital d'imatges.

Finalment, Lena va ser convidada en 1997 a la conferència del 50 aniversari de la Society for Imaging Science and Technology, IS&T.
Des de llavors, molta gent ha vist, estudiat i comentat aquesta imatge. Fins i tot li havien dedicat un poema.


Per veure la imatge real i sencera de Lena ...

Wikipedia: Lena

Un amigo es una imagen que tienes de ti mismo.
Robert Louis Stevenson

10 comentarios :

 1. La veritat es que després de veure la foto sencera s'entén que aquest home la triara per a les seues investigacions.
  Jo, el que voldría veure és la foto de la Lena 50 anys després (qué mala sóc)...

  ResponderEliminar
 2. Quin culet més bonic! :-)
  beresit, si vas al link d'avui voràs una fot de Lena actual, 50 anys després.
  Salut.

  ResponderEliminar
 3. lo siento... no comprendo nadaaaa
  :-(
  Pero aprovecho para dejarte aquí un abrazo
  :-)

  ResponderEliminar
 4. Adobrable ton blog...
  Charmante, Lena
  Original, ce monsieur qui a choisi la photo
  Et moi, heureux d'avoir trouvé ton blog...

  ResponderEliminar
 5. jeje me pregunto porque en clase de practicas no trabajamos con la foto entera :P bueno me conformo con la cara que es muy agradable para hacer una practica :) aunque despues de procesarla quedaba algo desmejorada :) que curioso eso de que es una foto del playboy, no lo sabia :) si es que los lumbreras encuetran gran fuente de inspiracion en las revistas guarrillas :P Stephen Hawking hizo una apuesta con otro fisico en la que el ganador recibia una subcripcion a la revista PentHouse durante un año pagada del bolsillo del perdedor :)


  Stephen Hawking

  ResponderEliminar
 6. Hola Beresit tal com diu Stephen on fica Link d'avui he ficat el link de Lena i pots trobar com és ara després de passat els anys.
  Allí trobarás aquest link amb algunes fotos de la Lena dels 50.

  Doncs que puc dir al comentari del culet :P estimat senyor Stephen. Bé reconec que no està malament. Ah! Moltes felicitats :P

  Hola Almena siento que no hayas comprendido nada, si quieres la traductor pulsando en la columna de la izquierda en burrito o torito te saldrá :) bueno no es 100% exacta pero está bien. Si quieres alguna cosilla de algún otro post sólo tienes que decirlo. Ah! gracias por pasarte por el blog.

  Hola Panurgo encantada de que pases por el blog y bueno me alegro de que te haya gustado. Un saludo y voy a pasar ahora por el tuyo :)

  Holiki Eritzoniki :) No sabia aquesta història d'en Stephen Hawking. Qué sabut és vosté! :P
  Besitos

  ResponderEliminar
 7. Doncs ha envellit molt bé, se la veu molt natural i esplèndida. :-)

  I sí, sí... La imatge em sonava quantitat, el que no sabia era la història. Realment a vegades es prenen decissions sense penssar-ho gaire que acaben tenint una relevància insospitada.

  Una salutació. ;-)

  ResponderEliminar
 8. Tens raó escurçó a vegades la mínima tonterieta passat els anys es pot convertir en una història que fins hi tot algú podria penjar al seu blog ;)

  ResponderEliminar
 9. Ja he vist la foto, si que està guapa, encara que jo potenciaria una mica més la seua imatge, un tint de cabell i un canvi de look i 10 anys menys d'un plumazo

  ResponderEliminar
 10. Si, la veritat és que ha sabut portar els anys molt bé.
  Salutacions.

  ResponderEliminar