Brams de Toni Alba y Sergi López

El último sábado de abril, exactamente el día 28, fui con unos amigos a ver Brams o La Kumèdia dels herrors de Toni Albà i Sergi López en el Auditorio Municipal de Vila-real.

La obra fue genial. Estuve todo el rato sin parar de reirme y la aconsejo a todo el mundo, para pasar un rato muy muy bueno.

Los actores fueron Toni Albà y Olivier Benoit.
Haciendo un listado de todos y todas para no olvidarme de nadie tendríamos a los siguientes:

autores: Toni Albà y Sergi López
actores: Toni Albà y Olivier Benoit
escenografía: Alfred Casas, Martí Doy y Watashi Tachi
vestuario: Rosa Ayats
música: Xavier Balfegó
técnicos: Antonio Santoyo y Arcadi Garriga
disseny: Natàlia Albà
dirección: Toni Albà y Sergi López
agracedimientos: L'estaquirot Teatre
contractación: Montse Albà

"Estimat individu espectador,

Segurament vosté s'ha preguntat alguna vegada d'on venim?... On anem?... Què hi fem aquí?... Qui som?... Quin sentit té tot?, o encara més: Per què fem el què fem?... i.. De què va això?...

Si vosté s'ha fet alguna d'aquestes preguntes i encara no ha trobat la resposta no busqui més perquè nosaltres les hi podem contestar.

Pregunta: De què va tot això?
Resposta:
Això que vostès estan a punt de veure va dels problemes que té un tal Enric Sugranyes, empresari, director i primer actor d'una companyia de teatre que ha de represtentar "La tragèdia de Ricard VIII".
Uns dies abans de l'estrena la subvenció tan esperada no arriba i tots el sactors de la companyia, ensumant-se que no cobraran, deixen penjat en Sugranyes. Intentant salvar el naufragi, l'honor i el poc prestigi que li queda, no dubta a contractar un substitut d'última hora, "retocar subtilment" l'obra i estrenar en la la data prevista.

P: Per què fem el que fem?
R:
Tot això ho fem perquè ens agrada reflectir els problemes de la vida real damunt l'escenari, i com qu en aquest cas els problemes de la vida real damunt de l'escenari, i com que en aquest cas els problemes d'en Sugranyes ens punyien especialment, vam decidir de solidaritzar-nos-hi.

P: D'on venim?
R:
(aquesta és fàcil) D'Escòcia.

P: On anem?
R:
(aquesta també és fàcil) A Escòcia.

P: Què hi fem aquí?
R:
A l'hora de contestar aquesta pregunta ens hem trobat amb diversos corrents d'opinió per les complexes característiques sociològiques de la pregunta. Finalment ens hem decantat per l'opció més fidel al nostre pensament: fem comèdia.

La pregunta Qui som? no pensem contestar-la si no és en presència del nostre advocat.

I per últim Quin sentit té tot això?
Mirin: BRAMS es va representar per primer cop el desembre del 1986. Des d'aleshores han passat un pilot d'anys pels de conflictes internacionals, guerres inacabables, catàstrofes diverses (veure qualsevol telenotícies), corrupcions i escàndols variats, ratllades pressupostàries (excepte al Teatre Nacional), i un seguit d'etcèteres que han mostrat un trist panorama de la realitat...

Es per això que hem decidit unir les nostres forces per salvar la humanitat humana d'una depressió segura!

Toni Albà, Sergi López i Olivier Benoi"


Toni Albà + Àlex Gutiérrez

Toni Albà con el periodista Àlex Gutiérrez


Links:

Toda la informació está sacada de la página Toni Albà y del tríptico que nos dieron antes de empezar la obra.

0 comentarios :

Publicar un comentario