Patufet

Recordeu el conte d'En Patufet. Quan la mare crida "Patufet on ets?" i en Patufet li diu "A la panxa del bou que no neva ni plou. Quan el bou farà un pet sortirà en Patufet!". Quina gràcia em fa sempre recordar-ho.

Patufet by Ilustración Infantil Rebeca

Jo ho he recordat perquè avui he llegit que el nom de "los pitufos" ve del famós Patufet, que era un personatge semblant, petitó com "els barrufets" encara que no de color blau. El nom original en francés era "les schtroumpf" però hagués sigut complicat pronunciar-ho bé no? Miguel Agustí, un dels redactors de la revista Strong, va decidir fer aquest canvi quan s'havia de publicar per primera vegada en castellà a l'any 1969.
Per cert, si sou curiosos com jo jo podeu seguir llegint més cosetes de "the smurfs" que és el nom dels barrufets en anglés.

2 comentarios :

 1. De nen, m'agradaben molt els barrufets. I també hem contaben el conte del patufet.

  (^-^)

  ResponderEliminar
 2. :) q gràcia. jo tenia uns amics q en tenien un munt de barrufets i anavem a casa d'ells a jugar :P era molt divertit. i d'en patufet recordo la cançó q canta ell "patim patam patum homes i dones no em xafeu, patim patam patum no xafeu a en patufet" :)
  quins records
  saluwikis luen ;)

  ResponderEliminar