Cata de aceites

Aceite = zumo de fruta (fruta = aceituna)

tipos de aceites: virgen extra, virgen, lampante.
tipos de aceitunas: picual, arbequina, ...
estudios: análisis organoléptico, certificado de cata, acidez, ...

tast d'olis

fuerte intenso, amargo, astringente ...

Las fotos del momento.
Los vasitos azules de cristal donde se cataban las distintas variedades de aceite.

6 comentarios :

 1. L'oli d'oliva és el millor!!! no entenc com la gent pot cuinar en oli de girasol o en manteca!!! Què xula la cata. I quin ens recomanes? Besiwiki

  ResponderEliminar
 2. Doncs ens van recomanar que l'oli fós el més fresc possible, era un suc de fruita, i igualment quan et fas un suc de taronja i no vols perdre les vitamines, doncs amb l'oli quan més aviat el prenguis millor. De qualitats els millors els olis verges extra, encara que deia que molts ficàven l'etiqueta i realment no ho era :(
  I a més, la resta d'olis, de llavors o manteca, doncs millor que no, però clar tot depén on estiguis, potser trobar oli d'oliva no és tan fàcil per allà dalt.
  Saluwikis!!!

  ResponderEliminar
 3. Ja els hi val, si no et pots creure el que diu a l'etiqueta... Nosaltres ara a casa tenim l'oli Mestral, de la Cooperativa de Cambrils. Verge extra, 100% arbequina. Molt bo!

  Dels que venen al super a mi per amanir m'agrada molt l'Hojiblanca, que és un pèl acidet. Com mola això de la cata d'olis, m'agradaria fer-ho!

  ResponderEliminar
 4. Ja :( però es veu que la cosa encara no està massa controlada i és una mica complicat segons ens van contar.

  El millor va dir que era comprar a les cooperatives o directament a les "almazaras" i allà tindriem el certificat de cata.

  Respecte a olis en va dir de molt i molt bons i per exemple aquest d'Hojiblanca que també el vam comprar per vosaltres va dir que estava molt bé. I no sé moltes més cosetes. Va ser interessant :)

  ResponderEliminar
 5. ah que guai la cata d'olis!
  Trobo curiosa l'equivalència oli d'oliva = suc de fruita. Que si t'hio pares a pensar, és certa...! Suposa un canvi conceptual!
  Ha de ser guai fer una cata d'olis. On hi vas anar?

  ResponderEliminar
 6. @oski,
  A mi em va agradar molt, perxò la vaig ficar al post ;) A més, clar que té raó, pq no és el mateix menjar un suc de taronges cullides de l'arbre que de taronges del terra i de fa dies o mesos, per tant no és el mateix oli d'olives de l'arbre o d'oli d'olives q han estat al terra i tenen gust diferent.
  A més, la varietat de sabors era genial, i els olors també.
  Va ser a la uni, estàn fent moltes coses, i a més a Castelló també estàn fent moltes coses, només és saber-ho assabentar-se i anar-hi :P
  Saluwikis de divendres!

  ResponderEliminar